(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce
Potřebné ingredience
1 vykuchaný kapr, 1l mléka, 1 citrón, 2 dcl bílého kvalitního vína, 10dkg slaniny (bez masa), 2 lžíce másla nebo oleje, 4 větší cibule, palice česneku, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl.
Postup přípravy
Vykuchaného kapra naložím přes noc do mléka. Druhý den porce kapra opláchnu pod vodou, osuším, pocitrónuji a osolím. Pekáček vymažu máslem nebo olejem, hustě pokladu kolečkama cibule a celými (rozmáčklými) stroužky česneku. Na to položím porce kapra, rozhážu koření, podliju vínem, a pokladu plátky slaniny. Dám péct nejprve přikryté při vysoké teplotě a cca po 1/2 hodině dopékám bez poklice aby se udělala kůrčička. Podávám s čerstvým křupavým chlebem a dobrým bílým vínem. Dobrou chuť.
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaba
(upraveno)
21. 10. 2013, 13:13
vašeho kapříka musím vyzkoušet-vzhledem k tomu,že mám doma 3 rybáře, každý nový recept je k nezaplacení..
Jitulka77
(upraveno)
9. 6. 2012, 17:42
Vyzkoušela jsem váš receptík na kapra a výsledek byl vážně super, moc nám chutnalo. Vyzkoušela jsem už několik úprav kapra, smažený nám tak nějak stejně nejvíc chutná na vánoce a toto prý můžu dělat častěji
NikaV
(upraveno)
27. 1. 2012, 15:22
Děkuji Vám za moc dobrý recept, ryby mám moc ráda, ale smaženého kapra zrovna nevyhledávám. Právě takovýhle recept jsem moc potřebovala . Jen jsem dala slaninu na kostičky, jinak vše podle Vás. Děkuji! http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3929246
lidpol
(upraveno)
6. 2. 2012, 13:36
@NikaV
Dobrý den Dominiko, děkuji za pochvalu, také každé Vánoce řeším, zda kapra smaženého nebo takto na víně, vždy mě manžel přemluví, ať udělám obě verze a nelituji. Zkuste ještě tu mou makrelu, samozřejmě se hodí na jakoukoli rybu. Jestli ji budete dělat, budu ráda za váš názor. Pěkný den, Lída.